Renovation Calvià

Geometrías depuradas, la belleza de la sencillez

BUILDING

The project is located in a building by the sea in Calvià that was executed by a prestigious architecture firm in the 1960s. The complex’s common landscaped areas, over which three 10-storey buildings stand on thick concrete columns, stand out, releasing the lower floors and permitting direct view of the garden and the sea from the approach level.  Each floor comprises four apartments allocated to a second residence of some 70 m2 each.

OBJECTIVE

Our client bought the dwelling many years ago and now wanted to update the entire property, in order to enjoy their holidays in Mallorca even more. We enthusiastically approached this new project, which entailed the complete reconfiguration of the spaces in a property with many possibilities, in which the exterior walls and the structure were the sole limit to our creativity.

INTERVENTION

We found a poorly laid out dwelling, with excessive partitions and direct access to the kitchen, the living room and dining room being accessed via a corridor.
Our intervention proposed releasing the entire indoor space. Our intention can be seen upon opening the front door and accessing a large multi-functional living area, dining room and open kitchen with a lot of natural light, in which the kitchen, as the image shows, is integrated as one more part of the indoor fixtures. This room opens out entirely onto the south, where we have views of Palma Bay and the sea, with carpentry work in the corner that when fully open turns the living room into a large porch over the sea. The bedrooms are situated on the north facade, with small wall openings. The materials chosen are primarily natural, such as oak wood and Calacatta marble. We especially worked on making geometries cleaner, in order to achieve the beauty of simplicity within an equilibrium of functionality and materials.